Divendres, 18 de gener de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

La FEGP fa balanç del 2018 i destaca el repte de millorar la formació

La Federació Empresarial del Gran Penedès detecta una certa desacceleració des del setembre però remarca el potencial del Penedès de cara al nou any.

La Federació Empresarial del Gran Penedès és la quarta associació empresarial a Catalunya quant a representativitat. Pel que fa a les activitats econòmiques, la FEGP és una patronal multisectorial que aplega empreses industrials, comercials, de la construcció, de serveis i també d’activitats primàries. Hi són representades petites, mitjanes i grans empreses del Garraf, de l’Alt Penedès i del Baix Penedès.

El president de l’associació, Martí Sistané, explica que l’any 2018 ha estat marcat pel creixement fins a l’estiu, amb la proliferació de projectes industrials i d’altres sectors. Però, a partir del mes de setembre es detecta una certa desacceleració.

Sistané comenta que les conseqüències de la crisi encara són molt recents i que l’entorn econòmic “és canviant i turbulent, gairebé de crisi continuada”, fet que obliga l’empresariat a estar sempre alerta. Tot i així creu que cal trobar un punt d’equilibri enmig d’aquesta situació per evitar, precisament, una major desacceleració de l’economia. El president de la FEGP també destaca la potencialitat del Penedès com a zona estratègica geogràficament.

Pel que fa als principals reptes de la FEGP de cara al nou any que tot just comença, Sistané prioritza la millora de la formació que s’ofereix a les comarques penedesenques.

Altres reptes que té l’associació a l’horitzó són l’aposta per models econòmics sostenibles en el temps i “dotar de xarxa” les empreses associades, no només al Penedès i a Catalunya sinó també més enllà.

Enquesta

El líder que ara necessita el sobiranisme és…

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Amplirock
Musical amb Oriol Romeu
21:00
Temps de festa
Musical amb Xavi Ruiz

Penedès Televisió

17:30
Pica lletres
Eugeni d'Ors B (Vilafranca) - Milà i Fontanals B (Vilafranca)
18:00
L'informatiu LSC
L'actualitat diària, en llengua de signes catalana
18:30
Fèlix felicis
Faina Punzano. Instagramer

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: