Dijous, 29 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La FEGP fa balanç del 2018 i destaca el repte de millorar la formació

La Federació Empresarial del Gran Penedès detecta una certa desacceleració des del setembre però remarca el potencial del Penedès de cara al nou any.

La Federació Empresarial del Gran Penedès és la quarta associació empresarial a Catalunya quant a representativitat. Pel que fa a les activitats econòmiques, la FEGP és una patronal multisectorial que aplega empreses industrials, comercials, de la construcció, de serveis i també d’activitats primàries. Hi són representades petites, mitjanes i grans empreses del Garraf, de l’Alt Penedès i del Baix Penedès.

El president de l’associació, Martí Sistané, explica que l’any 2018 ha estat marcat pel creixement fins a l’estiu, amb la proliferació de projectes industrials i d’altres sectors. Però, a partir del mes de setembre es detecta una certa desacceleració.

Sistané comenta que les conseqüències de la crisi encara són molt recents i que l’entorn econòmic “és canviant i turbulent, gairebé de crisi continuada”, fet que obliga l’empresariat a estar sempre alerta. Tot i així creu que cal trobar un punt d’equilibri enmig d’aquesta situació per evitar, precisament, una major desacceleració de l’economia. El president de la FEGP també destaca la potencialitat del Penedès com a zona estratègica geogràficament.

Pel que fa als principals reptes de la FEGP de cara al nou any que tot just comença, Sistané prioritza la millora de la formació que s’ofereix a les comarques penedesenques.

Altres reptes que té l’associació a l’horitzó són l’aposta per models econòmics sostenibles en el temps i “dotar de xarxa” les empreses associades, no només al Penedès i a Catalunya sinó també més enllà.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: