Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ruscalleda pregona la Fira del Gall demanant que es pugui oferir el producte durant tot l’any

Aquest dimecres ha tingut lloc l’acte previ que protocol·làriament serveix per presentar al Fira del Gall, com és el pregó.

En aquesta ocasió hi havia dues circumstàncies que el feien especial. En primer lloc el canvi d’ubicació, enlloc del saló de plens de l’ajuntament, es va fer a l’auditori del Vinseum, aconseguint ampliar el número de places de públic. Unes places que van quedar cobertes plenament perquè la segona circumstància especial era la personalitat de la pregonera, la cuinera catalana més  coneguda arreu del món, Carme Ruscalleda.

Iniciava l’acte la regidora de Promoció Turística, Dolors Rius, que va remarcar que el protagonista de la fira és el gall lligat estretament al territori i a la criança tradicional. També va presentar la pregonera reconeguda internacionalment com una de les xefs més innovadores.

Tot seguit va pujar a l’escenari Carme Ruscalleda per fer el tret de sortida a la fira d’aviram més tradicional de Catalunya. Va oferir un pregó breu però molt intens, carregat de personalitat i de missatges.

Va remarcar el fet cultural de la fira.

També va parlar de les excel·lències gastronòmiques del gall del Penedès i va demanar que sigui un producte que es pugui consumir durant tot l’any.

 

Al final del seu pregó Ruscalleda va recollir forts aplaudiments i l’alcalde es va encarregar de tancar l’acte. Pere Regull va agrair les paraules de la pregonera amb un discurs viu i vital, com ho és la mateixa fira del gall.

Una fira que diferencia Vilafranca i el Penedès, perquè mostra l’ADN de qualitat del territori. L’alcalde va demanar també que al Penedès sapiguem valorar el gall que tenim.

L’acte es va cloure amb el lliurament a Carme Ruscalleda d’un record i una foto de família amb la comissió organitzadora de la Fira del Gall.

 

 

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: