Dimarts, 21 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Regull espera un compromís a llarg termini per solucionar les deficiències a la R4

La R4 uneix Sant Vicenç de Calders amb Manresa i és, per tant, la línia que travessa el Penedès.

Arran del descarrilament del tren a Vacarisses el passat dimarts 20 de novembre, que va causar un mort i diversos ferits, el govern de l’estat i Renfe es van comprometre a mantenir una reunió amb els municipis per on passa la línia R4 de Rodalies. De fet, l’accident és el tercer que té lloc a la R4 per despreniment des del 2009.

La R4 uneix Sant Vicenç de Calders amb Manresa i és, per tant, la línia que travessa el Penedès.
En relació a l’anunci d’aquesta reunió, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha explicat que espera que, després de molts anys sense les inversions necessàries, tant Renfe com el govern es comprometin a donar solucions als principals problemes de la línia. Regull, però, ha apuntat que caldria plantejar un calendari a llarg termini i per fases per assumir totes les actuacions i inversions que necessita una de les línies ferroviàries “més castigades” de Catalunya.

D’altra banda, preguntat per l’estació de trens de Vilafranca, Regull ha recordat que fa un parell de mesos, en una reunió, Renfe es va comprometre a lliurar un projecte de remodelació de l’estació abans de finals d’any.

L’alcalde espera rebre el projecte per actuar sobre l’estació i acabar amb el caràcter de provisionalitat que arrossega de fa anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: