Divendres, 19 de Juliol de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Neix l’Ecosistema d’Innovació del projecte ‘Penedès Sostenible i Saludable’

La signatura d’un manifest dona el tret de sortida a l’Ecosistema d’Innovació del projecte ‘Penedès Sostenible i Saludable’.

L’alcalde Pere Regull i el tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior Joan Manel Montfort han conduït aquest divendres al matí a l’Enològica l’acte de presentació del nou Ecosistema d’Innovació del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) ‘Penedès Sostenible i Saludable’. El PECT és un projecte subvencionat amb fons europeus que es va posar en marxa l’agost del 2017 amb la voluntat de millorar la sostenibilitat i la salut al Penedès través de diverses accions. Ara afronta un pas més amb la posada en marxa de l’Ecosistema d’Innovació, un espai participatiu en el qual s’identifiquen reptes concrets al voltant de grans temes com la vinya, l’aigua, el clima o la tecnologia i es busquen solucions factibles. La idea és prototipar aquestes solucions i posar-les en pràctica.

El PECT està liderat per l’Ajuntament de Vilafranca, amb l’Ajuntament de Subirats, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la DO Penedès però compta amb la participació d’altres agents: des d’empreses del sector vitivinícola a enginyeries, centres de formació o el Consorci de Promoció Turística del Penedès. 21 entitats han signat durant l’acte el manifest que dona inici a l’Ecosistema d’Innovació.

En aquest sentit, l’alcalde de Vilafranca ha explicat que la clau de l’èxit del projecte serà la seva transversalitat i la capacitat de posar en pràctica les solucions que sorgeixin en el seu si.

En el marc del PECT ‘Penedès sostenible i saludable’ s’està treballant en ceps que siguin autoresistents a les malalties per alliberar el Penedès d’elements químics.

Enquesta

Per part del CNI, els atemptats de Catalunya de 2017 van ser...

Programació

Ràdio Vilafranca

20:30
Amplirock
Musical amb Oriol Romeu
21:00
Temps de festa
Musical amb Xavi Ruiz
22:00
La cara B
Música electrònica amb Albert Millan i Joan Pancorbo

Penedès Televisió

20:30
Copa Penedès TV
Vilafranca vermell - Arboç
21:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
21:30
On tot comença
Programa casteller

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: