Dimarts, 26 de març de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Neix l’Ecosistema d’Innovació del projecte ‘Penedès Sostenible i Saludable’

La signatura d’un manifest dona el tret de sortida a l’Ecosistema d’Innovació del projecte ‘Penedès Sostenible i Saludable’.

L’alcalde Pere Regull i el tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior Joan Manel Montfort han conduït aquest divendres al matí a l’Enològica l’acte de presentació del nou Ecosistema d’Innovació del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) ‘Penedès Sostenible i Saludable’. El PECT és un projecte subvencionat amb fons europeus que es va posar en marxa l’agost del 2017 amb la voluntat de millorar la sostenibilitat i la salut al Penedès través de diverses accions. Ara afronta un pas més amb la posada en marxa de l’Ecosistema d’Innovació, un espai participatiu en el qual s’identifiquen reptes concrets al voltant de grans temes com la vinya, l’aigua, el clima o la tecnologia i es busquen solucions factibles. La idea és prototipar aquestes solucions i posar-les en pràctica.

El PECT està liderat per l’Ajuntament de Vilafranca, amb l’Ajuntament de Subirats, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la DO Penedès però compta amb la participació d’altres agents: des d’empreses del sector vitivinícola a enginyeries, centres de formació o el Consorci de Promoció Turística del Penedès. 21 entitats han signat durant l’acte el manifest que dona inici a l’Ecosistema d’Innovació.

En aquest sentit, l’alcalde de Vilafranca ha explicat que la clau de l’èxit del projecte serà la seva transversalitat i la capacitat de posar en pràctica les solucions que sorgeixin en el seu si.

En el marc del PECT ‘Penedès sostenible i saludable’ s’està treballant en ceps que siguin autoresistents a les malalties per alliberar el Penedès d’elements químics.

Enquesta

La sentència del Suprem em pot fer canviar d'opinió…

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Ple municipal
Transmissió des de Vilafranca del Penedès
23:00
Penedès vespre
Informatiu diari
23:30
Casa de la Vila
Raimon Gusi

Penedès Televisió

20:00
Ple municipal
Transmissió de la sessió plenària de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.
23:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
23:30
Músics d'aquí
Xell Montserrat - directora de coral

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: