Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les mesures per millorar la mobilitat al carrer Casal ja estan en marxa

Ja fa uns dies que han entrat en marxa les mesures per millorar la mobilitat al carrer Casal de Vilafranca, des del carrer del Migdia fins les escales d’accés al carrer de Santa Digna.

Des de l’Ajuntament de Vilafranca van decidir suprimir les 10-12 places d’aparcament del primer tram del carrer i modificar la calçada mitjançant senyalització vertical, pintura i mobiliari urbà amb la voluntat de prioritzar la mobilitat dels vianants i eliminar el trànsit que hi buscava aparcament, generalment sense trobar-lo.

El carrer del Casal té voreres estretes i compta amb molta circulació de vianants perquè comunica l’estació de RENFE, el Molí d’en Rovira i la Girada amb el Centre. A més hi ha la presència de diversos establiments de restauració i unes caves on sovint s’hi ha de fer descàrrega productes.

Les mesures es van donar a conèixer en una roda de premsa celebrada a finals de novembre on l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, reconeixia que la solució ideal seria convertir el carrer en plataforma única com a l’illa de vianants. Però la falta de disponibilitat pressupostària ha fet que l’equip de govern es decidís de moment per aquestes mesures, amb un baix cost i resultats efectius. L’objectiu és que els vianants puguin utilitzar tota l’amplada del carrer combinant-ho amb els vehicles, que poden circular-hi però amb velocitat màxima de 20 km/h, ja que es troben amb mobiliari urbà a una i altra banda de la calçada.

Ara s’ha encetat un període de prova de dos mesos. Després d’aquesta prova, l’ajuntament es reunirà amb el veïnat per valorar-ne el funcionament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: