Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Most 2018 valora positivament l’augment de públic i les apostes per la formació

El Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava 2018, ha acomiadat definitivament la seva vuitena edició amb unes xifres de públic rècord que reforcen les iniciatives i apostes del certamen.

Si l’edició de 2017 tancava amb 5.300 espectadors, enguany han estat més de 6.700 els assistents que han acudit a les sessions i a les activitats dedicades al cinema i el vi programades durant el vuitè Most Festival. Aquest increment global del 22% és encara més pronunciat pel que fa a Most al Priorat, que ha congregat 740 espectadors, 83% més que 2017, entre els vuit municipis de la comarca tarragonina que hi han participat. La implicació dels ajuntaments i d’entitats del teixit associatiu del territori i de cellers a totes dues comarques ha estat clau per acostar encara més el festival al públic. En aquest sentit, el director del museu i codirector del Most, Xavier Fornos, valorava molt positivament aquestes dades.
Fornos també destacava com a important en aquest 8èna edició la posada en marxa del Most Edu. Amb diferents propostes formatives entre les quals el Campus brot que considerava caldria consolidar en properes edicions.
Una de les apostes més fermes d’aquesta edició era l’apropament de la cultura cinematogràfica i vitivinícola al públic més jove a través de vàries activitats. El Campus Brot a Vilafranca, que convocava a joves cinèfils per a confeccionar la programació d’una sessió de curtmetratges
Brot o la Jornada Formativa de comunicació han superat les expectatives. Juntament amb el Most a les Escoles, aquestes activitats han reunit més de 1.000 infants, adolescents i adults, molts dels quals procedents de les sessions escolars a Falset i Cornudella, que van tenir una excel·lent acollida.
Prop de 500 persones han assistit a les sessions de curtmetratges Brot, programades per l’entitat co-organitzadora del festival, Cineclub Vilafranca. L’associació, que aquest 2018 celebra el seu cinquantenari, va programar tres sessions amb un total de 29 curtmetratges comptant, per primera vegada, amb una quarta projecció programada pels participants de
Campus Brot.
També han atret centenars de persones els llargmetratges de preestrena de la secció Gran Reserva, caps de cartell de les gales d’inauguració i cloenda, entre d’altres, reunint un terç del públic total del certamen amb sessions tan reeixides com la cloenda, omplint 400 localitats a l’Auditori Municipal de Vilafranca.
El caràcter ambivalent del Most és, any rere any, més sòlid, gràcies a les sessions de Collita, cinema sobre el vi i la vinya, que enguany han reunit el 63% del públic, i de la qual una part té lloc a cellers col·laboradors. Most als Cellers ha tingut un dels increments més destacats
respecte 2017, superant les 300 persones que han pogut gaudir d’alguna de les sessions que inclouen visites als cellers, cinema i tast de vins.
En la valoració d’aquesta edició hi eren presents representants de les diferents administracions que donen suport al festival. Així tant des de la D.O. Penedès, amb el seu director Francesc Olivella; com des de la D.O Cava amb Sílvia Grimaldo i la D.O Montsant amb Joan Asesns; es va valorar molt positivament l’experiència.
Finalment, l’alcalde de Vilafranca Pere Regull, destacava el lligam entre vi i cultura que cal reforçar; i que ha de permetre posar en valor la diferenciació del territori.
Des de la direcció del Most es valorava també l’increment de persones que assisteixen al Most als Municipis, i que sumat a les bones xifres del Priorat, donen fe que enguany el festival s’ha pogut estendre més que mai per tot el territori, obeint a la seva filosofia de ser un festival descentralitzat que busca apropar el cinema també en municipis mancats de programació regular de cinema.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: