Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha presentat públicament la nova Associació d’Amics dels Orgues de Vilafranca

L’Associació d’Amics dels Orgues de Vilafranca aplega un grup d’organistes i amants d’aquest instrument que volen donar suport i difusió a la música d’orgue.

Després d’un petit concert a la basílica de Santa Maria, els organistes Berenguer Montserrat i Jonatan Carbó, acompanyats per Josep Ribas, van presentar a la sala Mossèn Vinyeta l’associació recentment constituïda. L’Associació d’Amics dels Orgues de Vilafranca aplega un grup d’organistes i amants d’aquest instrument que volen donar suport i difusió a la música d’orgue a través de fer viure el ric patrimoni instrumental de Vilafranca, tot organitzant diverses activitats com concerts, visites guiades o cursos especialitzats, en col·laboració amb les diferents entitats implicades i amb el conjunt de l’activisme musical de la vila.

En nom de l’associació, un dels seus impulsors, el Jonatan Carbó, explicava que l’orgue és un instrument molt vinculat a la litúrgia religiosa cristiana i protestant, però també és un instrument que ha generat grans composicions de tota mena i que té molt de futur per endavant.

La presentació de l’associació es va fer coincidint amb la festivitat de Santa Cecília, patrona dels músics.

El primer acte que organitzarà l’Associació d’Amics dels Orgues de Vilafranca serà el tradicional concert de Sant Esteve a la Basílica de Santa Maria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: