Divendres, 31 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’escola Mas i Perera participa per cinquè curs en el programa LECXIT

La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l’entorn dels nens i nenes que participen en el programa.

LECXIT és un programa impulsat per la Fundació Bofill, l’Obra Social La Caixa i el Departament d’Ensenyament que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l’entorn dels nens i nenes que participen en el programa. El projecte es va iniciar el curs 2011-2012 i aquest curs es du a terme en més de 100 Punts LECXIT d’arreu de Catalunya.

A l’escola Mas i Perera de Vilafranca són punt LECXIT des de fa cinc anys i valoren molt positivament el projecte pels bons resultats que està donant.

Aquest curs tenen 6 alumnes de 4t de primària i 6 voluntàries que participen al LECXIT. Bona part de les voluntàries provenen de l’Oficina del Voluntariat de l’Ajuntament de Vilafranca i dediquen una hora a la setmana a ajudar els nens i nenes amb la lectura.
És el cas de la Carme Cuadras, que està llegint ‘El diari de Greg’ amb el David, alumne de 4t B.

El David ja ha fet diverses lectures en el que portem de curs. Aquesta setmana ens explicava, per exemple, l’argument del primer llibre que va llegir.

El David i la Carme treballen plegats per millorar la lectura i la comprensió lectora d’ell però també perquè, cada cop més, gaudeixi llegint.

A l’escola Mas i Perera, els nens i nenes que participen al LECXIT poden triar les lectures de la biblioteca del centre. Aquesta setmana, alguns dels infants han triat ‘El petit príncep’ perquè l’escola celebrarà la setmana que ve la jornada literària basada en aquesta obra d’Antoine de Saint-Exupéry.
El LECXIT, a banda de les lectures, compta amb altres materials especials com ara un dossier d’activitats, jocs lingüístics, endevinalles i propostes de lectures.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: