Dijous, 11 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PP donarà suport a l’aprovació inicial de la modificació del carrer Comerç

Demanen però que els petits propietaris no es vegin obligats a sumar-se al desenvolupament d’unitats d’actuació dels grans propietaris, i que es tingui en compte la rendibilitat econòmic del projecte

El regidor Josep Ramon ha explicat el posicionament del seu grup sobre la proposta d’aprovació inicial de modificació puntual del POUM del carrer del Comerç que es porta a aprovació inicial la propera setmana al ple. El PP hi donarà suport ja que consideren que cal desbloquejar una situació que està paralitzada des de l’any 1981 i que durant tots aquests anys ha creat inseguretat jurídica als propietaris i ha paralitzat qualsevol acció urban´ística en aquella zona.
Josep Ramon ha comentat que presentaran al·legacions quan s’obri el termini per fer-ho, amb la voluntat de corregir algunes qüestions que consideren cal millorar. Així, parlava de les unitats d’actuació, que consideren pot dificultar el desenvolupament d’algunes zones si els petits propietaris s’hi veuen obligats a participar-hi. Vist que bàsicament hi ha cinc grans propietaris que serien Bodegues Torres, Pinord, Codorniu, Freixenet i SAREB, Ramon demanava que l’exclusió que s’ha fet amb alguns petits propietaris s’extengui a tots ells.
També demanen que el nombre de naus que es vol conservar sigui un impediment per la viabilitat econòmica de l’execució d’aques modificació. En aquest sentit, pretenen que es conservin únicament les que realment tenen un valor arquitectònic o d’ús que ho justifiqui.
Finalment també mostraven la seva preocupació per la rendibilitat econòmica de tot el projecte, donat que no han pogut accedir a la memòria econòmica; i qüestionen que la limitació de desitnar a habitatge dos terços del volum edificable i que d’aquests un 30% sigui per a protecció oficial pot fer que alguns promotors acabin fent-se enrere ja que no serà rendible econòmicament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: