Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca s’ha despertat aquest 1 d’octubre amb un toc de matinades reivindicatiu

A les set del matí en punt a la plaça de la Vila s’han encès tres coets i un grup d’una vintena de grallers s’ha posat a tocar el toc de matinades, com s’acostuma a fer per Festa Major.

També com es va fer l’1 d’octubre de l’any passat. Un dels membres de la Plataforma TotRepública, el Carles Mercader, apunta que ha estat una manera emotiva de cloure tots els actes que s’han estat realitzant aquesta darrera setmana a Vilafranca.

Al voltant d’unes 300 persones s’han reunit a la plaça de la vila, amb pancartes en les que es podia llegir, un per un, tots els col·legis electorals que ara fa un any van acollir urnes i on es va votar. Els cartells s’acompanyaven de la frase va votar i va guanyar. Acabat el primer toc de matinades grallers i seguidors han començat un recorregut pels carrers de Vilafranca per commemorar festivament l’1 d’octubre.

Respecte als actes celebrats durant tota la setmana, des de la plataforma TotRepública en fan un balanç molt positiu.

Carles Mercader apunta que els col.lectius independentistes agrupats a la plataforma TotRepública consideren que l’1 d’octubre de l’any passat Catalunya va guanyar la llibertat, votant en un referèndum, i amb aquest punt de partida contemplen els propers actes per implementar el que es va proclamar.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: