Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unes 2.000 persones es reuneixen a Vilafranca per denunciar els 365 dies de presó dels Jordis

El 16 d’octubre s’acomplia un any de l’entrada a presó de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, i per aquest motiu es van organitzar actes arreu per tal de reclamar el seu alliberament i donar-los suport.

Aquest dimarts 16 d’octubre ha fet un any que Jordi Sánchez i Jordi Cuixart van entrar a presó. Per recordar aquests 365 dies de privació de llibertat en presó preventiva, arreu de Catalunya es van organitzar el mateix dia concentracions per denunciar aquesta situació i reclamar el seu alliberament.
A Vilafranca, organitzat per l’ANC i Òmnium, l’acte va aplegar prop de 2000 persones a la plaça de la Vila a partir de les 8 del vespre que van voler posar de manifest el suport als dos Jordis i van tornar a reclamar la seva posada en llibertat. La concentració va comptar amb la prsència de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i diversos regidors del govern i dels grups de l’oposició. Des de l’ANC de Vilafranca, la seva coordinadora Esther Güell explicava que la concentració volia demostrar que es continua estant al seu costat sense defallir per assolir el seu alliberament.
D’altra banda, des d’Òmnium Alt Penedès el seu president Jordi Parellada, reivindicava la mobilització de la societat civil per demanar la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart tot denunciant una situació vergonyant. Parellada recorda que ara sembla que la fiscalia rebaixaria les penes de presó, el que encara dona més sensació de situació totalment injusta i falsificada.
L’acte es va iniciar amb l’encesa de 12 espelmes, una per cada mes que porten empresonats. Es van corejar els noms dels empresonats i es va demanar la seva llibertat i també es va fer la lectura de cartes escrites des de la presó per Cuixart i Sánchez.
En el decurs de la concentració, en que també es va demanar assolir la República Catalana, es van interpretar el cant dels ocells i l’estaca, i es va acabar amb el cant dels segadors tot just abans que Falcons, Castellers i Xicots de Vilafranca alcessin els seus pilars.
La concentració va acabar amb una manifestació per els carrers del centre de la vila demanant la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: