Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una cinquantena de paradistes han participat a la segona edició del Vinòleum a Font-Rubí

Es tractava d’una edició plena de novetats, amb una cinquantena de paradistes del món del vi, l’oli, la gastronomia i l’artesania, música en viu i activitats per a tota la família.

La fira, que s’ha celebrat aquest cap de setmana passat a Font-Rubí, està inspirada en una altra que ja acollia anteriorment el municipi. Amb el canvi d’emplaçament al nucli de Guardiola, el format va tenir molt d’èxit i, tal com explicava l’alcalde de Font-Rubí Xavier Lluch, enguany s’havia de  consolidar amb més tallers i activitats que apleguéssin encara més visitants.

El regidor de Turisme Font-Rubí, Fèlix Tutusaus, apuntava que la singularitat de la fira és que s’hi poden trobar productes essencialment locals.

Tot i que el divendres es van fer diversos actes previs al Casal de Joves “La Barraca”, el Vinòleum d’enguany va començar oficialment dissabte al matí amb una xerrada inaugural a càrrec del meteoròleg Tomàs Molina. Molts veïns i veïnes es van aplegar davant de l’Ajuntament per escoltar-lo. Molina explicava, després de l’acte, que essencialment havia estat un debat amb la pagesia i el temps com a temes protagonistes.

Al llarg del dia es van fer tallers i activitats diverses i els assistents també van poder passejar i descobrir vins i caves de casa nostra. Un dels estands era el del celler Mont-Rubí. El seu responsable, Alejo Peris, destacava que el que té més èxit és el sumoll.

A les 7 del vespre al pàrquing de la plaça Anselm Clavé hi haver un concert amb Trifàsic, a dos quarts de 9 al casal de joves es va fer un concert amb l’artista local Marc Colomé i a dos quarts de deu va ser el torn de Joan Rovira, que va oferir una proposta musical en format acústic. Va repassar els principals temes dels seus darrers treballs. Minuts abans del concert, Rovira explicava que la seva música ha anat evolucionant en cada un dels discs, des del primer treball amb un estil més de cantautor fins a un nou projecte en el que treballa i que, per primera vegada, comptarà amb la figura d’un productor extern.

Diumenge van continuar les activitats i tallers per a tots els públics. La segona edició  es va acabar amb un ball amb el grup musical Voramar, al Centre Recreatiu “La Cooperativa”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: