Dissabte, 19 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Coopsetània fa balanç del primer any d’activitat en una Taula Territorial

L’entitat fa una diagnòsi quantitativa i qualitativa i planteja alguns reptes de futur.

Després de dues setmanes plenes d’activitats relacionades amb l’economia social i solidària, organitzades per l’Ateneu Cooperatiu Coopsetània, aquest dijous tenia lloc a la seu del Consell Comarcal la 3a Taula Territorial per presentar el balanç d’accions i materials duts a terme durant el primer any de Coopsetània. La coordinadora de l’ateneu cooperatiu, Laura Rafecas, donava algunes xifres de l’impacte del darrer any. S’ha aconseguit implicar 30 entitats i administracions públiques, una cinquantena d’organismes d’economia social i solidària i han arribat a més de 500 persones.

També destaca l’actuació formativa en escoles i la implicació de 10 municipis. Des de Coopsetània fan especial incidència en la diagnòsi feta i dividida en una part quantitativa i una altra qualitativa. Quantitativament es fa referència a cooperatives de l’Alt Penedès i Garraf i destaca que hi ha 18 dels 33 municipis d’ambdues comarques que tenen registrada almenys alguna cooperativa. La tipologia predominant de cooperatives és de treball associat. Així mateix hi ha una gran diversitat sectorial però el cert és que els sectors tipificats com a economia social són els que tenen més representació.

Pel que fa a la diagnòsi qualitativa, s’ha volgut estudiar l’impacte social i mediambiental així com la organització interna de diferents entitats de l’economia social i solidària de l’Alt Penedès.

A la 3a Taula Territorial també es va parlar de reptes de futur.

A més a més també volen ampliar la xarxa i la intercooperació així com seguir apostant pel món educatiu. S’està treballant per a iniciar una col·laboració amb CoopCamp, l’ateneu cooperatiu del Baix Penedès. No volen oblidar el tema de la perspectiva de gènere i  es que les cooperatives encara no han acabat d’integrar polítiques d’igualtat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: