Diumenge, 26 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un miler de persones es va manifestar rebutjant tota forma de violència

Desprès dels incidents que van passar a la plaça de la Vila a la matinada d’aquest dimecres el CDR de Vilafranca va convocar a través de les xarxes socials una concentració en rebuig de la violència.

La concentració es va fer aquest mateix dimecres a la tarda i va reunir una gran quantitat de gent, al voltant d’un miler de persones de totes les edats i condicions. Des de famílies amb nens, a gent gran, i també regidors de diversos grups municipals. Hi va haver dues pancartes centrals. Una amb el missatge “Cap agressió sense resposta” i una altra que resava “Llibertat preses i exiliades polítiques”. A la part central es van col·locar els Músics x la Llibertat que van interpretar les músiques tradicionals de la reivindicació, amb l’Estaca de Lluís Llach i acabant amb l’himne dels Segadors.

També hi havia una pancarta lateral on es podia llegir “ No passareu”.

Al final de l’acte es van sentir crits de “fora la bandera espanyola” i “llibertat, llibertat”. La concentració va ser una reacció al que havia passat de matinada a la mateixa plaça, quan un grup nombrós d’encaputxats que despenjava pancartes i llaços grocs es va enfrontar a un grup més reduït que els recriminava la seva actuació i els gravava amb el telèfon. La baralla es va  produir a la plaça de Sant Joan quan un jove va tirar una patada a un dels pals que l’autoanomenat Grupo de Liberación del Penedès estava utilitzant. Desprès de la concentració d’aquest dimecres a la tarda es van tornar a penjar pancartes a les reixes de la Capella de Sant Joan.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: