Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’han completat les feines de restauració del Colomar medieval de l’Arboçar

Es tracta d’una de les edificacions històriques d’Avinyonet del Penedès i que havia quedat afectada recentment per una bretolada.

El colomar de l’Arboçar va patir recentment les pintades d’uns brètols, que van afectar les parts de maó ceràmic vist del monument i d’altres seccions arrebossades. Un cop detectada la incidència, l’ajuntament d’Avinyonet del Penedès va posar en marxa les actuacions necessàries per recuperar la construcció en el seu estat originari i reposar la capa de material hidrofugant –principal responsable de la protecció de la pedra davant

l’aigua, el fred i els raigs UV. Els treballs, encarregats a Treballs d’edificació Duran SL, la mateixa companyia que va realitzar la restauració l’any 2012 per sol·licitud de la Diputació de Barcelona, i supervisats per l’SPAL, es van completar a principis de setembre amb un import de 2.250€, que ha assumit íntegrament l’Ajuntament.

El monument, situat en una vinya molt a prop de la torre de l’Arboçar de Baix, es va construir al voltant del segle XII i es va mantenir en ús fins el segle XVII, i forma part del patrimoni d’aquest poble mil·lenari.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: