Dissabte, 15 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La vilafranquina Anna Mas guanya el Premi Anna Maria de Saavedra

La vilafranquina Anna Mas guanya el Premi Anna Maria de Saavedra

El jurat ha valorat la qualitat literària de “Que tota aquesta merda valgui la pena”. Un retrat viu i fet amb humor de la generació mil·lenial que pot resultar atractiu per a tot tipus de lectors.

Anna Mas, nascuda a Vilafranca el 1989, ha estat la guanyadora d’aquesta segona edició del Premi Anna Maria de Saavedra instituït per La Cultural llibreria i Edicions i Propostes Culturals Andana, amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, amb l’objectiu d’ajudar a publicar la seva primera obra de creació literària a un autor novell resident a l’Alt Penedès.
El jurat ha valorat la vivesa de les històries que integren el recull de contes, la mirada plena d’humor d’Anna Mas sobre l’anomenada generació mil·lenial –amb especial incidència als seus problemes de precarietat laboral i inestabilitat sentimental- i l’expressivitat d’un text ric en referències culturals quotidianes que fan de l’obra el retrat d’una generació. Amb tot, el jurat ha assenyalat que, lluny de ser una obra conjuntural o adreçada a un grup d’edat concret, és una obra que interessarà a lectors d’edats molt diverses.
A la segona edició del premi Anna Maria de Saavedra es van presentar un total de set originals de diversos gèneres literaris i d’aquests, un cop feta la primera selecció, en van quedar tres finalistes. El jurat ha destacat la qualitat literària de les dues obres finalistes “Bunyols de vent” i “Romanços” en considerar que es tracta de dos reculls de narracions breus que mereixerien ser publicats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: