Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Casal ha organitzat un acte de recepció de la Creu de Sant Jordi per oferir-la als socis

Tot i que la Creu de Sant Jordi la van rebre a l’estiu, ara i coincidint amb les dates de l’aniversari de l’entitat, han volgut fer un acte públic per oferir-la als socis.

Aquest dilluns al vespre la Societat La Principal El Casal de Vilafranca va oferir un acte públic amb el que va voler compartir amb els seus socis, seccions i empreses col·laboradores la Creu de Sant Jordi que a l’estiu va rebre de mans de la Generalitat de Catalunya.
El president del Casal, Miquel Àngel Garcia, va explicar la Creu de Sant Jordi és un reconeixement als 114 anys d’història de l’entitat.
Garcia comentava que de fet es tractava de fer un acte simbòlic en relació a la recepció de la Creu de Sant Jordi. Recordava que van rebre una trucada del aleshores conseller de Cultura de la Generalitat Lluís Puig comunicant-los que rebrien la Creu; però que no es feria efectiva fins que hi hagués un govern constituït. Un fet que es va donar pocs dies després.
De fet en l’acte de dilluns es va projectar a la pantalla del Casal un missatge del mateix Lluís Puig recordant els motius que els havien portat a lliurar la Creu de Sant Jordi a l’entitat.
El regidor de Cultura de l’Ajuntament, Raimon Gusi, també va assistir en aquest acte i va ressaltar el fet que era un reconeixement a la solera de l’entitat i els seus valors culturals.
L’acte va comptar també amb una conferència de Joan Solé Bordes, que va glosar la història més que centenària del Casal i va recordar que el dia de la Mercè de 1904 l’entitat va organitzar el seu primer ball.
La celebració va finalitzar amb l’actuació dels Falcons de Vilafranca que van oferir algunes de les seves figures al públic assistent, en un espai on habitualment i coincidint amb el seu aniversari ja hi actuen.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: