Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca obriran la diada de la Bisbal

La diada la que podreu seguir en directe a Ràdio Vilafranca i a Penedès TV.

Divendres passat es va fer el sorteig de l’ordre d’actuació de la diada castellera de la Mare de Déu d’Agost que tindrà lloc aquest dimecres, 15 d’agost, a dos quarts d’una del migdia, al carrer Doctor Robert.

A la diada hi participen els Castellers de Vilafranca, la Colla Joves Xiquets de Valls, la Colla Vella dels Xiquets de Valls. També hi participa la colla local, els Bous de la Bisbal, que alçaran un castell i un pilar abans de començar la diada. La sort del sorteig va decidir que els Castellers de Vilafranca siguin els encarregats de començar l’actuació. Seguidament, ho farà la Joves de Valls i tancarà rondes la Vella de Valls. Les condicions amb les que s’ha desenvolupat fins ara la temporada castellera fan que enguany la diada tingui més al·licients que mai, perquè les tres colles es presenten amb ganes d’oferir uns grans castells.

Fins a l’actualitat la diada de la festa major de la Bisbal ha vist vint-i-dos castells de gamma extra.

Els Castellers de Vilafranca van ser la primera colla que va portar un castell de gamma extra al carrer Doctor Robert. Va ser el 15 d’agost de l’any 1999. Els Verds hi van descarregar la torre de 9 amb folre i manilles.

Un castell que podria ser també el gamma extra d’enguany a la Diada de la Bisbal per part dels vilafranquins. Per part de la Colla Vella, segur també que es voldrà portar un gamma extra i potser el 5 de 9 és el castell que anirà a plaça, tot i que no es pot descartar alguna sorpresa. Vella de Valls i Castellers de Vilafranca rivalitzen més que mai aquesta temporada i s’han de veure les cares en moltes ocasions el mes d’agost.

Desprès de la Bisbal la propera cita en la que coincidiran serà el proper dissabte en la Diada del 70è aniversari dels Castellers de Vilafranca.  Una diada en la que hi participaran colles històriques. La Vella de Valls i els Nens del Vendrell, a més dels amfitrions Castellers de Vilafranca i que tindrà lloc dissabte a les sis de la tarda a la Plaça de la Vila de Vilafranca.

En relació a la diada de la Bisbal recordem que la podreu seguir en directe per Ràdio Vilafranca, amb locució del cronista Pep Ribes, i també per Penedès TV en connexió amb la Xarxa.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: