Dimarts, 4 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Descoberta la torre que dona nom al Castell de la Bleda, als Monjos

Una intervenció arqueològica que s’ha dut a terme al Castell de la Bleda, propietat de la Família Torres, ha permès descobrir la base d’una torre de defensa medieval.

La torre, que podria datar de la segona meitat del segle X o principis del segle XI, és una de les troballes més significatives que revela l’informe preliminar de les excavacions realitzades en diferents estances de la casa, on també s’han trobat evidències d’ocupacions dels ibers i romans.

La torre descoberta sota tres de les estances de la casa ha resultat sorprenent tant per la forma que presenta, molt poc freqüent, com per les seves dimensions. La part conservada de la torre consisteix en una estructura massissa de pedres i morter de calç amb dos extrems semicirculars units per segments rectilinis, que mesura nou metres de llarg per sis d’amplada.

Aquesta intervenció permet definir el conjunt arquitectònic del Castell de la Bleda com “un compendi de 2.500 anys d’història vitícola sense interrupcions”.

La Família Torres va adquirir el Castell de la Bleda, a Santa Margarida i els Monjos i situada a poca distància de la seva vinya insígnia de Mas La Plana, l’any 2016 amb l’objectiu de preservar el patrimoni arquitectònic del Penedès i destinar les vinyes que l’envoltaven al cultiu de la varietat ancestral moneu.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: