Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest diumenge s’ha estrenat “El Somni del Drac”, un espectacle de música i mapping de la FM

El somni del Drac serveix de fil conductor per a un mapping molt especial dedicat a la Festa Major.

És un viatge a través de versions musicals dels principals balls populars en un estil cinematogràfic que ha composat el músic Roger Subirana.

Aquestes melodies van acompanyades del vídeo mapping que ha creat la Sílvia Isach i que vesteix el Palau Baltà amb color, moviment i elements que interactuen amb la façana, juntament amb il·lustracions animades de cada ball.

L’artista visual, Sílvia Isach, de Sant Pere de Riudebitlles, ha guanyat diversos premis internacionals amb els seus vídeo mappings, però reconeix que en aquesta ocasió ha estat especialment emocionant. Per pensar en el guió primer ha posat atenció amb la música del Roger Subirana.

En el mapping van apareixent els diferents balls del seguici festamajorenc. Al final s’ofereix una imatge curiosa, una mena de lluita entre el be i el mal, encarnats per Sant Fèlix i els Diables.

El vilafranquí Roger Subirana és compositor i productor musical.

Ha tingut diversos reconeixements i premis internacionals, però reconeixia el repte d’actuar davant del públic de casa seva.

El mapping s’ha estrenat aquest diumenge, a la sortida de goigs i també es torna a projectar aquest dilluns.

Desprès de la projecció, que durava cinc minuts, s’oferia un tast en directe d’algunes composicions de la discografia del Roger, acompanyades de la veu de l’Esther López i de més vídeo-projeccions de la Sílvia Isach.

Les peces musicals del Roger Subirana són petites bandes sonores, on en alguns temes la veu és utilitzada com a pur instrument, per aquest motiu la lletra és fonètica i no té cap interpretació semàntica.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: