Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament busca un sistema per solucionar els problemes que causen les arrels dels arbres

L’Ajuntament de Vilafranca vol trobar un sistema per acabar amb els problemes que ocasionen les arrels dels arbres al paviment.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va participar aquest dilluns a la reunió amb el veïnat del barri de la Girada, que va tenir lloc al local de l’Associació de Veïns. Acompanyat dels regidors i regidores de l’equip de govern, Joan M. Montfort, Ramon Zaballa, Josep M. Martí i Anna Doblas, va atendre les consultes i queixes que uns quaranta veïns i veïnes del barri van traslladar-li.

Una de les demandes recurrents al barri és la pavimentació de la Rambla de La Girada, que fa anys que s’està malmetent pel creixement de les arrels dels arbres.

En aquest sentit, l’alcalde va explicar que l’Ajuntament de Vilafranca està buscant sistemes que facilitin el creixement de les arrels sense que aquestes generin perill per a les persones i es pugui garantir l’accessibilitat a les rambles. Seria una solució integral aplicable a altres punts de la vila, com ara l’Avinguda de Catalunya.

A banda d’aquesta qüestió, en la seva intervenció inicial l’alcalde va destacar la construcció i entrada en funcionament el curs que ve del nou institut, “un dels dos únics instituts d’aquestes característiques que s’han construït a Catalunya en els darrers anys.” També es va parlar de l’evolució en les obres d’urbanització de la llosa: actualment s’està finalitzant la fase d’obres que resol l’entrada de Vilafranca per la carretera de Vilanova, i que serà també el punt i final a l’allargament del passeig Rafael Soler fins a la plaça de la Creu de Santa Digna.

Entre els temes més debatuts es van tractar l’incivisme, el soroll de les terrasses, el mal ús dels contenidors o l’alta velocitat dels vehicles en alguns trams del barri.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: