Dimecres, 22 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP ha organitzat un acte al voltant de les segregacions escolars a Vilafranca

La sala d’actes del Casal Popular acollia divendres a la tarda l’acte ‘El repartiment de l’alumnat, assignatura suspesa. La segregació escolar a Vilafranca’.

Hi participaven Ester Fenoy, mare i mestra de l’escola Pau Boada, Josep Riera, membre de la CGT d’Ensenyament i Àlex Rosa, mestre i coordinador nacional d’educació de la CUP. L’acte havia estat convocat després de presentar públicament La Llavor, la revista que edita la CUP i que, en el seu darrer número, ha estat dedicada monogràficament a l’escola sota el títol ‘ L’escola d’avui, present del futur’.

A la revista, la CUP ha volgut abordar la complexitat de la segregació escolar amb dades referents a la situació actual a Vilafranca.

En la publicació editada per la CUP es denuncia que a Vilafranca hi ha un problema de segregació escolar, basant-se en dades d’alumnes que necessiten rebre els ajuts a l’escolarització que atorga l’ajuntament. Aquest factor, l’econòmic, és clau segons la CUP per parlar de segregació. L’acte al Casal Popular tenia lloc l’endemà que es confirmés que l’escola Pau Boada de Vilafranca tindria la segona línia de P3 que reclamava precisament per trencar una dinàmica en què la majoria de l’alumnat prové d’un entorn econòmic desafavorit, marcada sobretot per les matriculacions de germans i germanes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: