Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Josep M. Carbonell reflexiona a Vilafranca sobre la pregunta ‘Creure encara?”

Josep Maria Carbonell ha plantejat a Vilafranca les seves reflexions al voltant de la pregunta “Creure encara?” que dona títol al seu llibre.

El president de la Fundació Joan Maragall, que treballa pel diàleg entre fe i cultura, va ser dilluns a la sala Mossèn Vinyeta de les parròquies de Vilafranca per participar a la conferència titulada ‘Creure encara?’. La pregunta és la mateixa que dona el títol al seu llibre, en el qual ofereixen deu meditacions sobre aquesta qüestió.

Josep Maria Carbonell es pregunta si podem creure en Déu en les societats occidentals secularitzades, marcades per la descreença i la indiferència davant el fet religiós.

Carbonell defensa que creure és encara important. L’autor també parla de la modernitat i el canvi de paradigma que ha suposat, amb multitud de pensaments i ideologies que posen en dubte l’existència de Déu. I més enllà, encara, la postmodernitat.

Carbonell creu que sense “una acció compromesa al servei dels altres i una forta interiorització per mitjà del silenci i la contemplació” és difícil divisar el sentit que ofereix la fe i la “vivència de Déu”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: