Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Joan Solé Bordes ha repassat en una conferència la figura de Pere Alegret

Va ser dimarts al vespre a la Sala Mossèn Vinyeta, en el marc de les Festes de Sant Jocund de Vilafranca

Amb el nom “Aproximació a la figura de Pere Alegret en el centenari de la seva mort”, l’historiador i filòleg Joan Solé Bordes va explicar aspectes del que va ser un impressor i intel·lectual de la Vilafranca de finals del segle XIX i principis del segle XX. Solé destacava també la seva tasca com a impulsor de la publicació local El Labriego, de 40 anys d’història.

Solé Bordes va aprofitar la conferència per anunciar la intenció de publicar un llibre sobre Pere Alegret i els seus antecessors, tota una família dedicada a l’ofici d’impressor.

A més d’aquesta xerrada, la Comissió Sant Jocund ha organitzat un conjunt d’actes per tal de celebrar la festivitat d’un dels tres copatrons de Vilafranca. Enguany s’han programat dues conferències més, el tradicional concert que es farà aquest diumenge 11 de febrer a la una del migdia i la missa solemne amb el cant dels goigs que serà aquest divendres a les 8 del vespre, a la basílica parroquial de Santa Maria.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: