Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Òmnium i ANC recorden a la plaça de la Vila els 7 mesos de presó de Cuixart i Sánchez

Un acte de suport i al mateix temps de rebuig al seu empresonament, que ambdues entitats refermen és només per qüestions ideològiques.

Força van ser els vilafranquins i els penedesencs que van concentrar-se dimecres a la tarda a la plaça de la vila per tal de manifestar el seu suport als Jordis, que porten 7 mesos empresonats, i el rebuig a les actuacions de la justícia de l’estat espanyol que els manté en presó preventiva sense haver estat encara capaç de portar-los a judici.
El president d’Òmnium a l’Alt Penedès, Jordi Parellada, recordava que es tracta de 211 dies de privació de llibertat per una decisió totalment injusta. Un temps que està sent molt dur i dolorós, i fins a cert punt desesperant; tot i que hi hagi alguna bona notícia com la d’aquest dimecres mateix en què la justícia belga denegava l’extradició dels exiliats.
Tant des d’Òmnium com des de l’ANC s’insisteix en recordar que Jordi Cuixart, president d’Òmnium; i Jordi Sánchez, president de l’ANC en el moment dels fets i actualment diputat al Parlament, són a la presó per les seves idees i les seves conviccions. No per haver comés cap acte delictiu.
Com sempre, els assistents a l’acte van cridar llibertat en ser recordats els noms de les 9 persones empresonades per aquesta causa; i els músics per la llibertat van interpretar diverses peces acabant amb l’himne de Catalunya, el cant dels segadors.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: