Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Oficina del Voluntariat ha fet estudi per detectar necessitats formatives de les entitats

El compliment legal, la participació interna, l’elaboració de projectes, el treball en xarxa, el relleu generacional, la captació de fons i la comunicació són les demandes de les entitats.

Enguany, l’Oficina del Voluntariat ha elaborat un estudi per detectar quins són els temes que els interessa abordar en les formacions del cicle “Obra’t Portes” que l’Ajuntament impulsa per donar suport a les entitats sense ànim de lucre del municipi. Així ho explicava el regidor de Joventut i Participació i Voluntariat, Miquel Medialdea.

L’Anna Mas, treballadora de l’Oficina del Voluntariat de Vilafranca, ha estat l’encarregada d’elaborar l’estudi. En primer lloc va fer un marc teòric de les entitats vilafranquines, després va fer entrevistes semi-estructurades a prop de les 40 organitzacions per fer un posterior buidatge de les mateixes. Les primeres formacions seran sobre el compliment legal. Seran 6 sessions de dues hores que es desenvoluparan durant el curs 2018-2019. Tot i així, tal com explicava la mateixa Anna Mas, a causa de l’imminent entrada en vigor de la nova normativa de protecció de dades, han avançat la primera de les formacions que es farà el dijous 14 de juny de 7 a 9 del vespre a l’Escorxador.

Aquesta primera formació serà gratuïta i la intenció és que bona part de les que es facin tinguin un cost zero per les entitats o bé que el preu sigui simbòlic.

Més enllà d’aquestes sessions formatives, el cap del servei de cultura Àngel Hom remarcava que des de l’Ajuntament ja s’ofereix un servei d’assesorament i de suport a les entitats de Vilafranca.

 

Totes aquelles entitats i persones que vulguin apuntar-se a la primera formació sobre protecció de dades, ho poden fer enviant un correu electrònic a o a través de whatsapp al telèfon 608 34 95 28.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: