Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Josep Ametller afirma que el projecte d’Agroparc no tirarà endavant sense consens del territori

Aquesta setmana el responsable de l’empresa Ametller Origen ha participat en el magazine Gamma Extra de Ràdio Vilafranca, després de rebre el guardó a millor empresa penedesenca de 2018.

En el decurs de la seva intervenció, i preguntat sobre el projecte d’Agroparc que fa uns anys va presentar l’empresa entre Sant Llorenç d’Hortons i Gelida, Josep Ametller ha explicat que no volen forçar la situació i que sense el consens del territori no tirarà endavant.
Comentava que és un projecte que va néixer des de la il·lusió i amb ganes de seguir innovant. Remarcava també que no es vol forçar, però, la situació. Si no es pot convèncer i tenir consens no es tirarà endavant.
Josep Ametller reconeix que tenen converses amb la Plataforma que s’oposa al seu projecte per tal de mirar de trobar una solució que permeti tenir aquest consens amb representants del territori, i que al mateix temps no malmeti la seva idea de projecte. Insistia en que sense aquest consens el projecte no veurà la llum.
Caldrà doncs estar pendents de com avancen aquests contactes entre les dues parts per tal de veure si finalment aquesta projecte que es va presentar a finals de 2016. En el seu moment el grup Ametller plantejava l’Agroparc Ametller Origen com a model d’integració vertical pioner al món. El projecte neix amb l’objectiu d’explicar la cadena de valor del grup però també de promoure una nova manera d’entendre l’alimentació sense residus químics. Es tracta, doncs, de produir, elaborar i distribuir en un mateix espai tot prioritzant la proximitat entre producció i consum i aplicant protocols de residu zero.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: