Dijous, 22 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Dissabte es va inaugurar la Biblioteca Joan Sardà i Lloret de Sant Quintí de Mediona

Dissabte es va inaugurar la Biblioteca Joan Sardà i Lloret de Sant Quintí de Mediona

El nou equipament, que compta amb 255 metres quadrats útils, s’ubica a l’espai de les Escoles de Dalt, al carrer Sant Antoni, i ocupa part d’aquella edificació.

El vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona, Martí Pujol, l’alcalde de Sant Quintí, Pol Pagès i el director general de Creació i Empreses Culturals de la Generalitat, Quim Torrent, van inaugurar la Biblioteca Joan Sardà i Lloret de Sant Quintí de Mediona.

El nou equipament, que compta amb 255 metres quadrats útils, s’ubica a l’espai de les Escoles de Dalt, al carrer Sant Antoni, i ocupa part d’aquella edificació. La biblioteca s’integra a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

Aquestes escoles són un conjunt d’edificis de planta baixa al voltant d’un pati i s’ha rehabilitat un dels edificis en forma d’ela de manera que l’accés a la biblioteca es fa a traves del pati, en el punt on s’ajunten les dues ales de l’edifici. La zona infantil ocupa una ala, la més petita. La zona general per a adults ocupa l’altra ala, més allargada. La biblioteca compta amb equipament i mobiliari flexible per acollir activitats en aquesta sala.

La biblioteca disposa d’un fons inicial d’uns 8.700 volums, entre llibres i documents audiovisuals, així com quaranta subscripcions a diaris i revistes. L’equipament estarà obert al públic vint-i-set hores setmanals.

La posada en marxa de l’equipament ha tingut un cost total de prop de 336.000 euros, dels quals la Diputació de Barcelona n’ha assumit uns 271.000 euros i la Generalitat de Catalunya, 60.000. La Diputació ha aportat, a més, 37.170 euros per a fons documentals i audiovisuals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: