Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum preveu que l’enderroc de Cal Pa i Figues comenci la setmana vinent

Un cop acabin les tasques d’extracció de 2 dels murals de Pau Boada i de la resta d’elements patrimonials, es preveu que l’enderroc comenci la setmana vinent, segons ha explicat el director de Vinseum

L’edifici, construït als anys setanta, ha estat buidat durant els darrers mesos però encara conserva elements petris provinents en alguns casos d’antics convents o cases pairals que s’han de sostreure abans no comenci l’enderrocament. Una altra de les tasques que requereix de temps és l’extracció del gran mural de la vinya i el vi de Pau Boada, en la qual està treballant des de la setmana passada un equip de restauració especialitzat en arrencaments murals. Aquests dies s’està procedint a la preparació per a l’extracció d’aquest mural, que fa set metres d’amplada per quatre d’alçada, i el de la taula parada, també de Pau Boada, que són els que es volen tornar a instal·lar al futur nou edifici de nova planta.

La resta de murals que decoraven les parets de l’espai, que feien referència a altres zones vitivinícoles d’Espanya, han estat fotografiats en alta resolució. Així serien reproduïbles en el cas que es decidís recuperar-los.

Un cop acabin les tasques d’extracció dels murals i de la resta d’elements patrimonials, es preveu que l’enderroc comenci la setmana vinent, segons ha explicat el director de Vinseum.

L’empresa que el durà a terme calcula que l’enderrocament podria acabar en el termini d’un mes o un mes i mig. En aquell moment caldrà veure si hi ha restes arqueològiques sota l’edifici i quin interès tenen per continuar amb la segona fase d’obres de reforma i ampliació del Vinseum.

La fase 2 del projecte de remodelació del Vinseum és una part essencial de la transformació del museu de Vilafranca com a centre cultural i científic de referència, sobre la cultura i la societat lligades a l’elaboració i al consum del vi i del cava a Catalunya.
Per afrontar aquesta fase de les obres, el Vinseum rep 1 milió 900 mil euros dels fons europeus FEDER, tot i que el cost total se situa en els 4 milions i mig d’euros. Està previst que les obres acabin l’any 2020.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: