Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’IES Milà i Fontanals fa 25 anys

L’IES Milà i Fontanals celebra el seu 25è aniversari amb un ampli programa d’activitats que s’allargarà fins al final de curs.

El programa commemoratiu comença aquesta mateixa tarda amb jocs populars, concerts, teatre i un sopar d’alumnes, exalumnes, professors i exprofessors. Però s’allargarà durant el que queda de curs amb conferències, tallers, gimcana, cinefòrum, un concurs de literatura i l’acte de cloenda, que tindrà lloc el divendres 22 de juny.

L’IES Milà i Fontanals va ser inaugurat l’any 1992 com a una extensió de l’institut Eugeni d’Ors. El centre va acollir llavors alumnes de l’EGB i de BUP i va implantar gradualment l’Educació Secundària Obligatòria i el Batxillerat. Un any més tard, al setembre de 1993, el Milà va començar a funcionar com a centre independent. Actualment, l’institut Milà i Fontanals imparteix l’ESO, totes les modalitats de batxillerat, un cicle formatiu de grau mitjà Cures Auxiliars d’Infermeria, els Ensenyaments d’Esports en les modalitats de futbol i bàsquet i l’acabat d’incorporar Cicle Formatiu de Grau Superior d’Activitats Físiques i Esportives. A banda d’aquest nou cicle, el Milà i Fontanals aquest 2017-2018 ha vist també incrementar un grup d’ESO i un de batxillerat; i la incorporació de l’itinerari formatiu específic per a alumnes amb discapacitat. Tot plegat els ha portat aquest curs a tenir més alumnes que mai al centre. Pere Martí és el director del Milà i Fontanals des de fa disset anys. En el transcurs del programa L’Entrevista, de Penedès TV, Martí explicava la filosofia del centre.

Martí recordava durant l’entrevista que, quan es va construir l’edifici i durant els primers anys de funcionament, es vivia una època de canvis intensos perquè es passava de l’antic sistema educatiu a la LOGSE. Als instituts hi arribava canalla més petita, nois i noies que haguessin deixat els estudis als 14 seguien fins als 16 i l’arribada d’estudiants provinents d’altres països era cada cop més nombrosa.

Aquest curs, l’Institut Milà i Fontanals acull un total de 870 alumnes i un equip docent de 71 professors i mig.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: