Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La segona fase de les obres del museu s’iniciarà dimecres

La setmana vinent comencen els treballs d’enderroc de Cal Pa i Figues, inici de la segona fase de reforma de Vinseum.

El dimecres vinent està previst que s’iniciïn definitivament les obres de la segona fase del projecte de reforma i ampliació de Museu de les Cultures del Vi de Catalunya. Aquesta fase dona continuïtat a la rehabilitació de la Capella de VINSEUM i la reforma del Palau Reial, realitzades els anys 2007 i 2012, i contempla l’enderroc de l’edifici conegut com a Cal Pa i Figues. Aquest serà substituït per un nou edifici que acollirà l’exposició estable definitiva sobre les cultures del vi de Catalunya. El projecte arquitectònic és de Santiago Vives.

La nova edificació obrirà un nou accés principal amb la creació d’un carreró entre la Capella i l’obra nova que reproduirà els antics corralons de la Vilafranca medieval i que donarà accés al vestíbul. L’exposició estable ocuparà les plantes primera, segona i tercera del nou edifici. Es preveu també la construcció d’una planta soterrani que donarà accés a un magatzem de manteniment centralitzat, al nou taller de conservació-restauració, i a una zona d’exposicions temporals. L’organització de l’edifici té en compte l’opció d’una futura ampliació i connexió cap al carrer Hermenegild Clascar.

L’import d’adjudicació de les obres és de gairebé 4 milions d’euros, dels quals la meitat correspon a una subvenció del programa europeu FEDER.

L’empresa adjudicatària és la Unió Temporal d’Empreses Constructora Calaf SAU i Excavacions Ché, SL.

El treballs s’iniciaran amb l’enderroc de l’edifici, posteriorment l’empresa Tríade Serveis Culturals realitzarà l’excavació arqueològica del subsòl i seguidament es procedirà a la construcció del nou edifici.

Les obres es preveu que estaran finalitzades el setembre del 2020.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: