Dissabte, 25 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més del 50% de les urbanitzacions de la Vegueria Penedès tenen dèficits urbanístics

Aquest dijous s’ha reunit el Ple del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès on s’ha presentat l’encàrrec del catàleg d’urbanitzacions amb dèficits urbanístics de l’Alt Penedès.

El president del Consell d’Alcaldes, Francesc Xavier Edo, recorda que ja es va elaborar un catàleg d’urbanitzacions i que el que ara es farà serà la seva posada al dia.

Les comarques de la Vegueria Penedès, és a dir l’Alt i Baix Penedès, el Garraf i part de l’Anoia, tenen en el seu conjunt 207 urbanitzacions, de les quals 114 estan pendents de regularització urbanística. És a dir més del 50% de les urbanitzacions tenen una problemàtica difícil de resoldre.

A l’inici de la sessió el cap del Servei d’Acció en l’Hàbitat Urbà del Departament de Territori i Sostenibilitat, Marc Darder, va explicar que la Generalitat fa temps que treballa per posar al dia les 750 urbanitzacions que estan amb dèficits, i que ara s’ha encarregat a la Diputació la revisió del catàleg del Penedès, per tal d’incorporar la informació a la redacció del Pla Territorial.

Per la seva banda, Ferran Barba, cap de servei de planificació, habitatge i millora urbana de la Diputació de Barcelona, va apuntar que les administracions estan prioritzant la resolució dels dèficits urbanístics de les urbanitzacions, conscients de les dificultats, però també de la necessitat.

La Diputació de Barcelona assumeix la contractació i supervisió dels treballs, encarregant-los a l’Observatori de la Urbanització de la Universitat Autònoma de Barcelona, que al llarg dels propers mesos i comptant amb la col·laboració dels ajuntaments portarà a terme l’elaboració del Catàleg, fent una fitxa de cada urbanització amb dèficits.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: