Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Centenars de persones reclamen a Vilafranca la llibertat dels presos polítics catalans

Es van mobilitzar com a protesta pels empresonaments del mateix divendres de Carme Forcadell, Jordi Turull, Dolors Bassa, Raül Romeva i Josep Rull.

Aquest divendres a les 8 del vespre, molts ciutadans i ciutadanes van sortir al carrer convocats per l’ANC i el CDR, amb el suport d’altres entitats com Òmnium Cultural i l’AMI.

El president d’Òmnium de l’Alt Penedès, Jordi Parellada, reconeixia que la decisió del Tribunal Suprem és una molt mala notícia i que personalment s’havia quedat sense paraules.

A Vilafranca, hi van assistir centenars de ciutadans. Entre ells, integrants de Músics per la Llibertat, membres de d’entitats i del Comitè de Defensa de la República, l’alcalde de Vilafranca Pere Regull i regidors i representants de diversos partits i formacions polítiques, entre d’altres.

A la plaça de la Vila hi van haver els parlaments llegits per portaveus de l’ANC i el CDR i es va cantar conjuntament l’Estaca. Més tard, encapçalats per una gran pancarta on s’hi podia llegir “Llibertat presos polítics”, es va fer una marxa pels diversos carrers del de la vila.

Parellada afirmava que la gent està revolucionada contra el que qualificava com a “cop d’estat de l’estat”. També afegia que les entitats sobiranistes estan juntes i emplaçava a tothom a mobilitzar-se.

Les protestes es van fer a diversos pobles i ciutats de Catalunya i van aplegar milers de ciutadans.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: