Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Caves Nadal produirà aquest any la primera collita certificada ecològic

Xavier Nadal apunta que sempre han prioritzat les pràctiques tradicionals, enlloc de l’ús de productes químics per garantir la qualitat de la collita sense perjudicar l’entorn.

En el transcurs del programa l’Entrevista de Penedès TV el gerent de Caves Nadal, Xavier Nadal, ha explicat que aquest any produirà la seva primera collita amb certificació ecològica, tres anys després de la inscripció de les cent hectàrees de la Finca Nadal de la Boadella en el Consell Català de Producció Agrària Ecològica.

Xavier Nadal apunta que sempre han prioritzat les pràctiques tradicionals, enlloc de l’ús de productes químics per garantir la qualitat de la collita sense perjudicar l’entorn.
La producció ecològica assegura unes pràctiques concretes, però no sempre una qualitat, cal també mantenir una filosofia de producció, amb la que s’identifiquen, com la poda en verd o la regulació del vigor del cep en el moment de la plantació.
El setembre d’enguany entrarà la primera verema certificada.

Xavier Nadal també ha explicat que los dos vins monovarietals de xarel·lo i xarel·lo vermell que produeixen han estrenat l’etiqueta de la subzona Costers de Lavernó de la DO Penedès, on estan ubicades les vinyes de la Finca Nadal de la Boadella. Es tracta de fer ús de la zonificació aprovada al Consell Regulador de la DO Penedès, basada en el mapa de sols elaborat fa anys a la zona.

Enguany Caves Nadal celebrarà el 75è aniversari de la primera collita destinada a la comercialització de vins escumosos.
Durant la Guerra Civil la meitat de la seva finca va ser utilitzada com a camp d’aviació, i amb el retorn de les 50 hectàrees el 1941 Ramon Nadal Giró es va construir la cava fundacional i el 1943 es va entrar la primera collita per l’elaboració d’escumós amb mètode tradicional. Per celebrar l’aniversari el proper mes d’octubre es comercialitzaran 980 màgnums de la collita de 1998, és a dir amb 20 anys de criança.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: