Dissabte, 15 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

124 donacions en la inauguració de la campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang”

Vilafranca ha acollit la inauguració de la campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” tot recollint 124 donacions.

Aquesta nova edició va arrencar a Lleida el dia 1 de març i es va inaugurar oficialment aquest dilluns a Vilafranca amb el resultat de 124 donacions de sang. L’objectiu de la campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang”, impulsada pel Banc de Sang i teixits i els Bombers, és apropar-se a les 2.000 donacions just abans de Setmana Santa, època en què baixen les reserves. L’acte d’inauguració a Vilafranca va comptar amb parlaments institucionals i amb diverses activitats que mostraven les tasques que desenvolupen els bombers, com una excarceració o un rescat urbà, una exhibició de la unitat canina de la Policia Local o tallers adreçats a la canalla.

El president de la Federació Catalana de donants de Sang Marc Ibars explica que Catalunya és autosuficient pel que fa a la donació de sang i teixits però que cal fer campanyes especials com aquesta per recuperar el nivell de les reserves en èpoques més crítiques, com l’estiu, després de Nadal o per Setmana Santa, com és el cas.

Per la seva part Enric Argelagués, director general del Banc de Sang i Teixits explicava que, per primer cop, la campanya dels Bombers i el Banc de Sang i Teixits “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” se celebra al llarg de tot un mes.

La inauguració de la campanya també va comptar amb la presència de Juli Gendrau, director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, qui destacava el compromís dels bombers amb el Banc de Sang.

Com a representants de l’Ajuntament de Vilafranca, la regidora de Salut Anna Doblas i l’alcalde Pere Regull posaven en valor la implicació de moltes persones de la ciutat i de la resta de la comarca amb la donació de sang.

Aquesta serà la quarta edició de la campanya conjunta dels Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits, a la qual s’hi han sumat diversos ajuntaments. En total, seran 20 les ciutats catalanes que acolliran la iniciativa solidària a les diferents jornades de donació de sang.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: