Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum es prepara per afrontar la fase d’obres definitiva de la seva remodelació integral

Cal Pa i Figues ja està pràcticament buit per començar el seu enderrocament.

En el seu lloc s’erigirà un edifici de nova planta que acollirà l’exposició definitiva del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, amb més de 2.000 metres quadrats de superfície útil. La setmana passada va acabar el procés de licitació de les obres, que depèn de l’Ajuntament de Vilafranca, i ara s’ha d’aprovar al ple municipal de febrer per iniciar les obres març, segons les previsions. L’edifici de Cal Pa i Figues va ser reconstruït per complet entre 1966 i 1975 però ha patit problemes estructurals que obliguen a enderrocar-lo. L’edifici nou que el substituirà, entre el Palau Reial i la Capella, “respondrà a les necessitats d’un museu del segle XXI”, segons el director del Vinseum Xavier Fornos.

Estèticament, l’edifici seguirà una línia racional i respectuosa amb el conjunt que l’acompanya.

Des de l’estiu, l’equip del Vinseum ha estat traslladant les col·leccions que s’havien emmagatzemat de forma provisional a Cal Pa i Figues en ser peces especialment fràgils:

com les d’ornitologia, arts decoratives o pinacoteca. Ara, les peces estan ubicades a dues naus de 500 metres quadrats a Cal Berger i, actualment, a Cal Pa i Figues només hi queda material de treball i manteniment. Hi ha una peça, però, que encara s’ha de retirar per a ser recuperada posteriorment: es tracta del mural de la vinya i el vi de Pau Boada que hi ha en una de les parets de l’impluvium.

La fase 2 del projecte de remodelació del Vinseum és una part essencial de la transformació del museu de Vilafranca com a centre cultural i científic de referència, sobre la cultura i la societat lligades a l’elaboració i al consum del vi i del cava a Catalunya.

Per afrontar aquesta fase de les obres, el Vinseum rep 1 milió 900 mil euros dels fons europeus FEDER, tot i que el cost total se situa en els 4 milions i mig d’euros. Està previst que les obres acabin l’any 2020.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: