Diumenge, 17 de febrer de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

L’alumnat de 4t d’ESO ha acabat avui les proves de competències i coneixements bàsics

Aquesta prova externa, elaborada i organitzada pel Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu, “té un caràcter informatiu, formatiu i orientador per a l’alumnat, les famílies i els centres”.

La prova de quart d’ESO avalua les competències i coneixements bàsics que els alumnes han d’haver adquirit en competència comunicativa lingüística, en competència cientificotecnològica i en competència matemàtica, un cop entren a la recta final de l’etapa d’Ensenyament Secundari Obligatori.

A l’Institut Nou de Vilafranca, com a la resta de centres, l’alumnat de 4t d’ESO concloïa aquest matí les proves científic-tecnològiques i de llengua anglesa després d’haver superat ahir les de castellà, matemàtiques i català. La coordinadora pedagògica del centre, Rebeca Corbalán, explica que, en ser una prova externa, preparen els alumnes per a fer-la amb alguns tests previs.

Aquesta prova externa, elaborada i organitzada pel Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu, “té un caràcter informatiu, formatiu i orientador per a l’alumnat, les famílies i els centres”, i, segons el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, “vol ser una eina per impulsar la millora global del sistema educatiu català”.

Corbalán explica que els resultats d’aquestes proves serveixen per conèixer el nivell assolit per l’alumnat durant els tres primers cursos de l’ESO més que per detectar punts forts o punts febles del centre, un tema que es pot analitzar millor amb el dia a dia.

Les proves de competències bàsiques de 4t d’ESO ja fa anys que es fan però hi ha sindicats i col·lectius que no hi estan d’acord. USTEC-Stes, per exemple, ha emès un comunicat en el qual explica que “l’alumnat està sobradament avaluat cada dia pel seu professorat tant pel que fa a les competències bàsiques com en l’assoliment d’objectius i continguts” i que “l’avaluació continua és la millor eina per garantir una millora constant”.

Enquesta

El judici als independentistes farà que la imatge d'Espanya…

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
Diumenge esportiu
L'esport local i comarcal, amb Jaume Tutusaus
15:00
Entre nosaltres
Musical amb David Alsina
17:00
Mites de la cançó
Bob Dylan en català

Penedès Televisió

12:30
Caminant per Catalunya
Excursions pel territori
13:00
7 dies
Magazín d'entrevistes
14:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: