Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Amnistia parla dels drets humans i el paper de les empreses, en un món cada cop més global

Amnistia volia plantejar si el concepte drets humans i empresa eren compatibles en la societat actual, o si entraven en contradiccions importants.

L’Escorxador va acollir aquest dijous al vespre un debat que organitzava Amnistia Internacional per tal de parlar sobre el paper de les empreses en relació als drets humans. De fet, es preguntaven si eren compatibles.
Antoni Adrover, d’Amnistia Internacional apuntava què la manera com actuen les empreses en el seu dia a dia al desenvolupar la seva activitat poden vulnerar els drets humans.
Tot i que sovint aquestes situacions s’associen a països del tercer món, Adrover apuntava que també al món occidental es donen aquestes situacions de vulneració dels drets dels treballadors i per tant dels drets humans.
Moltes d’aquestes situacions s’han agreujat amb la crisi econòmica que des de fa uns quants anys és present a la nostra societat; però des d’Amnistia apunten que és més una excusa per aplicar determinades polítiques empresarials aprofitant una situació econòmica que no ha estat provocada per les classes treballadores.
En el debat, que moderava Antoni Adrover, hi participaven Isidre Also, de la Federació Empresarial del Gran Penedès; Jesús Ruiz, del col·lectiu RETS, xarxa d’activistes que denuncia els abusos i les violacions dels drets humans i dels drets laborals per part de les empreses transnacionals; i Alfonsa Santisteban de Comissions Obreres del Penedès-Garraf.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: