Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Quinto del Casal Popular ha tornat a ser un èxit

El Quinto se celebrava durant aquestes festes de Nadal en dues sessions, com ja va passar en la darrera edició: el dia de Nadal i el dia de Reis.

Aquest dissabte, unes 250 persones es van tornar a congregar al Casal Popular de Vilafranca per jugar al Quinto, un joc tradicional català, predecessor del bingo que està molt arrelat en algunes comarques catalanes i que va arribar a Vilafranca fa sis anys per consolidar-se plenament.

Un dels organitzadors, l’Otger Amatller, explicava que el Quinto del Casal Popular compta amb la col·laboració d’uns 150 comerços locals.

Amatller explicava les principals diferències entre el quinto, o quina, i el bingo. Les paperetes són amb noranta números i costa més trobar els que es van cantant.

Una altra particularitat del quinto és el que els números es canten amb dites o acudits locals.
El llistat de regals que s’han repartit en aquesta nova edició, la sisena, del Quinto del Casal Popular ha estat ben divers. Incloïa sopars, caixes de caves i vins, degustacions, productes ecològics, quadres d’artistes locals, llibres dedicats pels mateixos autors, alimentació, roba i complementes o entrades per espectacles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: