Otger Amatller ofereix un pregó amb reivindicació política i social
Va ser un pregó llarg, de més d’una hora, en el que va traslladar tres aspectes de la seva activitat, la vessant de psicòleg, la de ballador de la Festa Major i la política.
Va iniciar-lo descrivint el perfil del bon festamajorenc, obsessiu, ansiós, hiperventilat, egocèntric i eufòric. I tot seguit va arrencar amb un missatge crític respecte de la societat consumista i individualista, que porta a les persones a preocupar-se per les necessitats més immediates, sense pensar en el medi ambient. Un individualisme que fóna aire a l’extrema dreta.
Desprès va entrar en tema festamajorenc per reclamar un aplaudiment pels administradors, oferint-los una copa de cava. També assenyalar que qualsevol cani a la festa suposa un enrenou i va recordar que a vegades «ens passem de puretes» i no s’han abordat els temes com caldria i s’ha fet mal. L’exemple més clar va ser l’any passat amb la polèmica de l’estampa. Va entrar un actor vestit com el Sant Fèlix de l’estampa. I va demanar que pugessin els administradors de l’any passat per rebre un aplaudiment.
També va assenyalar el Ball de Diables per carregar contra altres balls i decidir quins són els de primera i els de segona. I com a exballador dels Figuetaires va proposar batre un rècord mundial del ball del Pastor. Per fer-ho oficial va demanar l’entrada d’un notari, que va ser el dels Malcasats, també del ball actual i dels seus companys exballadors. L’Otger va fer aixecar tota la plaça per ballar i batre el rècord.
Desprès va fer seure en un divan a la senyora Festa Major, interpretada per l’actor Toni Regueiro, en un dels moments més divertits del pregó, i amb reclamacions a l’ajuntament per millorar el finançament de la festa.
I la part final del pregó va ser la més política. El pregoner va recordar la seva participació amb entitats de l’esquerra independentista i els actes promoguts en el marc de la festa major. En especial la recuperació de la penjada d’estelades a Santa Maria el 1995. I, ja com a regidor de la CUP el 2003, amb la penjada de l’estelada al balcó de l’ajuntament i a la Capella de Sant Joan. Aquí va entrar amb la reivindicació de l’1 d’octubre i va apuntar que, tot i que ara l’independentisme no passa per el millor moment tornarà el bon vent. Per això va penjar també l’estelada al pregó.
Otger Amatller també va recordar la seva participació en entitats com la Barraca o el Casal Popular, el emulant el Quinto de Nadal, va proposar el Quinto de Festa Major. Va demanar que pugessin, per jugar-hi representants de tres autoritats, la terrenal amb l’alcalde Francisco Romero, la celestial, amb mossèn Xavier Aymerich, i la infernal, amb el Llucifer del Ball de Diables. Tots tres van cantar Quinto alhora i el públic els va llençar milers de guixes que s’havien repartit. Aquí finalitzava el pregó desitjant una bona Festa Major amb música dels Filibusters dalt de l’escenari.