Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Penedès TV oferirà el concert de Sant Esteve de la Polifònica aquest cap de setmana

El passat 26 de desembre tenia lloc a l’Auditori Municipal el Concert de Sant Esteve de la Polifònica de Vilafranca, que enguany incloïa també el Concert de Nadal de la coral infantil L’Espinguet.

L’acte es va iniciar amb unes paraules del director emèrit, Xavier Cervera, recordant que la Polifònica va néixer el dia de Nadal del 1947 amb un concert de la ma de Maria Rosa Juncosa i amb el nom de Cor Nadalenc.

D’aquesta manera la Polifònica ha celebrat el seu 70 aniversari amb l’estrena d’una obra escrita expressament per l’ocasió i amb la col·laboració de la coral infantil l’Espinguet.

La primera part anava aportant cançons de Nadal per part dels diferents grups de l’Espinguet dirigits per Marta Coll, Mar Moreno i Montse Terrades, i de la Polifònica, en aquesta ocasió dirigida pel mateix Xavier Cervera, enlloc del David Hernàndez, per un motiu ben especial.

La segona part va oferir l’estrena de la cantata titulada Hodie!, per a cor mixt, cor d’infants, rapsode, solistes i piano, del jove compositor Eduard Vila i Perarnau, que també es va encarregar de dirigir.

La paraula llatina hodie=avui, pot suggerir diverses idees, les festes de Nadal, el naixement del nen Jesús, el tradicional concert de Sant Esteve, o la diada del 70è aniversari. La partitura s’estructura en onze moviments.

Penedès TV emetrà el concert de la Polifònica de Vilafranca aquest cap de setmana de Reis, tant dissabte com diumenge de dos quarts de cinc a sis de la tarda i també diumenge al matí a partir de les 11h.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: