Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més de 150 cavalls i una trentena de carreters participaran aquest diumenge als Tres Tombs

Avui, 17 de gener, és Sant Antoni Abat, patró dels animals. En honor al sant se celebren els tradicionals Tres Tombs que, a Vilafranca, tenen lloc aquest diumenge.

L’activitat de la jornada s’iniciarà a les deu del matí a la zona esportiva amb la concentració de cavalls i carruatges i “l’esmorzar pel carreter” que, de fet, és obert a tothom qui s’animi a participar-hi.

A tres quarts d’una del migdia tindrà lloc la sortida pels carrers de cavalls i carruatges a través de l’Avinguda Catalunya, on es recollirà la bandera de Sant Antoni. El recorregut seguirà els carrers Eugeni d’Ors, Pere III i Sant Pere. Davant de l’Església de Sant Francesc, a la una del migdia, està previst que es faci la tradicional benedicció dels animals.

Seguidament, la comitiva passarà per la Rambla de Sant Francesc i els carrers General Cortijo i Camp del Cellerot fins arribar a la Plaça dels Països Catalans. A la Rambla de la Girada tindran lloc els típics Tres Tombs acompanyats per la Banda Verge de Misericòrdia.

Dídac Martí Torrents és l’organitzador de la festa i explica que es preveu la participació d’entre 150 i 200 cavalls i una trentena de carreters.

La Festa dels Tres Tombs també permet imaginar com era un dia de mercat fa mig segle, recuperant la presència dels animals al carrer i també d’oficis artesanals.

Durant la jornada es podrà comprar el tradicional tortell de Sant Antoni, tant a la Rambla de la Girada com a la Rambla de Sant Francesc.
La Festa de Sant Antoni Abat està organitzada per l’Associació Amants dels Cavalls Sant Antoni Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: