Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El “Melilla” va rebre dissabte a Valls el Premi Trajectòria de la 12ª Nit de Castells

El vilafranquí Francesc Moreno va recollir un dels premis més esperats de la festa del Món Casteller que organitza anualment la revista Castells.

El “Melilla” va pujar a l’escenari a recollir el premi de la Trajectòria castellera, distinció que rep, tal i com es va explicar, per la seva dilatada trajectòria iniciada pujant d’enxaneta amb la Colla Vella, els Minyons de l’Arboç i els Castellers de Vilafranca i culminada amb la seva etapa com a cap de colla dels Verds, entre 1995 i 2003, als quals va saber dotar d’una mentalitat guanyadora que els va dur al cim dels castells.

Li van lliurar les dues persones de les colles de Valls que també el premi Trajectòria, l’Helena Llagostera de la Joves i Francesc Pinyes de la Vella de Valls. Visiblement emocionat el Melilla va repartir agraïments per a tothom.

La Nit de Castells va tenir un dels seus moments més emotius amb el lliurament dels guardons vinculats a la situació excepcional per la qual travessa Catalunya. En aquest sentit, una colla protagonista de la vetllada va ser la dels Castellers de Madrid, que van rebre el premi Especial Nit de Castells, “pel seu projecte engrescador de difusió dels castells i de la cultura catalana a Madrid”. Ja cap al final de la gala, es va fer l’anunci del títol Ambaixador Castells al conseller de Cultura, Lluís Puig, exiliat a Brussel·les.

El premi va ser concedit pel suport al món casteller exercit per Puig, tant quan era conseller com director general de Cultura Popular de la Generalitat. Els assistents van poder veure un vídeo on el guardonat va agrair el lliurament i va convidar als castellers a continuar fent pinya.

El premi el va recollir el director dels Serveis Territorials de Cultura a la demarcació de Tarragona, Jordi Agràs.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: