Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Nit de Castells premia el duel entre la Vella i els Verds

La 11a Nit de Castells, celebrada a Valls, ha deixat una pluja repartida de premis, que ha reconegut tant colles i persones amb dilatades trajectòries com la internacionalització del fet casteller.

Els dotze premis han estat distribuïts entre una dotzena de colles diferents, amb un domini de la Zona Tradicional. El cartell de premis deixa diversos protagonistes, que passen pel duel del 2016 entre els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella, així com la innovació dels Castellers de Sants, la progressió dels Xiquets de Hangzhou i dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, i la tradició de la plaça de Tarragona i de Pere Gassó, casteller dels Bordegasos de Vilanova.

Els dotze premis de la Nit de Castells tenen cinc jurats diferents, que han emès diversos veredictes, després d’intenses deliberacions realitzades en les darreres setmanes i de manera independent cadascuna d’elles. Això ha permès oferir un resultat plural i variat de premis amb, això sí, una presència major de colles, places i iniciatives de la Zona Tradicional.

Els cronistes castellers decideixen el Moment casteller de la temporada i pel 2016 van escollir el frec a frec entre els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, plasmat en els quatre dies que van separar dues grans fites. El 30 de juliol els Verds descarregaven el 3 de 10 a Vilanova i el 3 d’agost ho feia la Vella per la Firagost de Valls.

El presentador de la gala, el periodista Carles Cortés, mantenia una conversa amb els dos caps de colla, Toni Bach i Manel Urbano, en la que tots dos van donar mostra de bon saber fer.

En el transcurs de l’acte també es lliurava el premi Baròmetre Casteller, que reconeix les colles que durant la temporada 2016 han completat per primer cop un castell de 8 o de 9. Entre aquestes hi havia els Xicots de Vilafranca i recollia el premi la cap de colla Aina Mallol. Aquest premi té un basant solidari, ja que es lliura en el seu nom un palet de menjar cedit per Gallina Blanca a alguna entitat o ONG.

Un altre dels premis que ha tingut destinació vilafranquina ha estat el de la Iniciativa Social. En aquest cas el jurat va decidir atorgar-lo al projecte “Jo Verd” que difon els castells entre els joves dels instituts. Van recollir el premi la responsable del projecte, Anna Ribas, i el president de la colla, Joan Badell.

Els 400 assistents a la Nit de Castells, celebrada dissabte a la nit al Centre Cultural de Valls, i dirigida artísticament per Joan Font de la companyia Comediants, van poder gaudir d’una vetllada d’autèntic ambient casteller, plena d’emocions i sorpreses. L’acte va ser retransmès en directe per Penedès TV a través de la Xarxa de Comunicació Local.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: