Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cooperativa Actua organitza una jornada per prevenir les violències institucionals

Aquest dimarts la seu d’Actua Cooperativa d’Iniciativa Social acollia una jornada sobre les violències institucionals i la prevenció a través de l’acció socioeducativa i sanitària.

El principal objectiu d’aquest acte, tal i com explicava un dels membres d’Actua, Diego Muñoz, és establir mesures per acabar amb aquest tipus de maltractament que sobretot pateixen infants i adolescents en risc d’exclusió social i que viuen en centres residencials.

Un dels ponents de la jornada era el Paco Moruno, psiquiatra infantil i coordinador de Salut Mental Infantojuvenil del Penedès. Moruno definia la violència institucional com el maltractament per part de l’entorn de manera indirecta i producte de les circumstàncies o funcionament del sistema que no té en compte la situació de les persones més fràgils. Les mesures preventives per acabar amb això han de venir des de baix ja que és molt difícil canviar el sistema. Des de la seva experiència com a psiquiatra s’ha trobat amb diversos problemes a Vilafranca i comarca, és per això que intenten esmorteir els efectes que el sistema comporta.

La jornada pretenia generar un espai de debat i reflexió per tal de millorar l’atenció en infants i adolescents vulnerables amb especial èmfasi els que resideixen en centres residencials. Com a ponents també estaven convidats Montserrat Pastor, psicòloga, educadora social i professora de la UOC de l’assignatura Violències i el Sergi Albert, educador social del CRAE de Collabató.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: