Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La trepitjada de raïms i el concurs de Tastavins protagonitzen la Festa del Most de l’Arboçar

Aquest cap de setmana el nucli de l’Arboçar, que pertany al municipi d’Avinyonet del Penedès ha celebrat una nova edició de la Festa del Most amb actes des del divendres i fins diumenge.

Diumenge els actes compaginaven l’activitat festiva i divulgativa amb una trepitjada de raïms per part dels infants del poble i desprès amb el concurs de tastavins, que s’organitzava a la Sala.

Un concurs conduit per l’enòleg, Sebastià Galimany, amb l’objectiu de mostrar les diferents fases del vi i noves denominacions d’origen.

Enguany la proposta presentava 4 proves. La primera amb diferents vins varietals d’un mateix celler del Priorat, la segona amb caves de diferents criances i el mateix cupatge, amb criances que anaven des del 11 mesos fins als 42. Ena tercera prova proposava tastar vins escumosos de diferents llocs del món i finalment vi rosat de Navarra.

El planteig de l’acte no és el de concurs pur i dur, sinó sobre tot el de passar una bona estona aprenent coses del món del vi.

Abans del concurs a la pista poliesportiva hi havia un acte festiu que alhora serveix per divulgar com era el món del vi abans, entre els més menuts. Es tractava de la trepitjada de raïms per part de la mainada del poble.

Enguany el raïm es va haver de collir molts dies abans, per la verema avançada, i es va guardar en càmera frigorífica fins aquest diumenge.

L’activitat es planteja per part dels organitzadors com un actes pedagògic, alhora que produeix un most que també s’aprofita.

La trepitjada i el concurs de tastavins són actes destacats dins la festa del Most de l’Arboçar.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: