Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La majoria del comerç i bona part de les empreses de l’Alt Penedès tanquen secundant l’aturada

Donant suport a la Taula per la Democràcia en la convocatòria d’una aturada general aquest dimarts es pot dir que una gran part de l’activitat laboral i comercial ha tancat a Vilafranca i comarca.

Donant suport a la Taula per la Democràcia en la convocatòria d’una aturada general aquest dimarts es pot dir que una gran part de l’activitat laboral i comercial ha tancat a Vilafranca i a l’Alt Penedès, seguint les indicacions de sindicats, entitats i organitzacionals empresarials.

La Federació empresarial del Gran Penedès ja va fer el mateix diumenge un comunicat oficial reprovant l’actuació dels cossos de seguretat de l’estat i, en conseqüència els seus representants de la junta directiva han convidat a la resta d’empresaris a sumar-se a l’aturada.  A moltes empreses s’ha arribat a acords amb els treballadors, És el cas de Sia Biosca. A nivell personal Xavier Montserrat creu que cal que el conjunt de la societat catalana tingui una resposta a aquesta situació. A la convocatòria s’hi ha sumat també diverses empreses. Entre d’altres tots els centres de treball i botigues del Grup Amatller. En canvi alguns centres comercials com Dia, Carrefour al polígon de Sant Pere Molanta, o a Vilafranca els Mercadona del barri de la Girada i de l’Espirall, tenien obert. Aquest migdia, però, un grup de més d’un centenar de persones s’han manifestat pels carrers de la vila, amb els crits de “els carrers seran sempre nostres”. Just quan han passat per davant del Mercadona de la carretera d’Igualada s’han aturat i de manera pacífica, però amb crits i xiulets, han reclamat que el supermercat tanqués les portes i finalment han abaixat les persianes.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: