Dissabte, 26 de Novembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Milers de persones s’han manifestat aquesta tarda a Vilafranca per la llibertat

Aquesta tarda a les 6 ha tingut lloc una mobilització multitudinària davant de l’Ajuntament per a reclamar la llibertat dels presos polítics i demanar que s’acompleixin els drets democràtics.

Com ja va sent habitual en les darreres concentracions, la plaça de la Vila i part de la plaça de Sant Joan estaven plenes de gom a gom. La manifestació ha comptat amb la presència de l’alcalde de Vilafranca a més d’altres alcaldes de la comarca, hi eren també diferents membres del PDECAT, d’ERC, la CUP i VeC i de les entitats organitzadores ANC, Omnium Cultural i el Comité de Defensa per la República. Quan passaven pocs minuts de les 6 de la tarda, darrere de la gran pancarta que demanava la llibertat dels presos polítics s’iniciaven els parlaments i la lectura d’un manifest. Començava l’Àlex Casanova, membre de CDR, agraint la participació a les convocatòries del dia d’avui i recordant els motius d’aquesta vaga general.

Tot seguit era el torn del president d’Omnium Cultural Alt Penedès, Jordi Parellada, que ha estat l’encarregat de llegir el manifest per la llibertat dels presos polítics i la defensa dels drets democràtics.

Per tancar els parlaments, agafava el micròfon la coordinadora de l’ANC a Vilafranca, Ester Güell, que destacava la xifra de 23 dies, els que fa que hi ha presos polítics a Catalunya.

Després dels parlaments, un grup de grallers de la vila han pujat a l’escenari per interpretar el Cant dels Segadors. Un cop finalitzat l’himne s’ha iniciat una marxa pels carrers de la Vila encapçalada pels alcaldes, regidors i membres de les entitats sobiranistes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: