Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El doctor Bonaventura Clotet destaca les bondats del cava en la seva investidura

La Confraria del Cava Sant Sadurní va investir dissabte al vespre el doctor Bonaventura Clotet com a Confrare d’Honor de l’entitat.

El reconeixement es va fer en el marc de la Investidura Tardoral de la 36a Setmana del Cava, que aquest any s’ha traslladat a les Caves Codorníu de Sant Sadurní. El científic, que en el seu parlament va destacar els beneficis de consumir cava, va assegurar que “en quantitats moderades, s’ha demostrat que ajuda a alentir l’envelliment”.

Després de jurar fidelitat al cava, el va a doctor va assegurar que n’és un gran consumidor.

Bonaventura Clotet Sala és Doctor en Medicina. Va ser cap de la unitat de VIH de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona entre 1987 i 2015, i des d’aleshores és cap de servei de Malalties Infeccioses del mateix hospital. Ha desenvolupat activitats de recerca en medicina interna i en malalties infeccioses, principalment en el camp de la infecció pel VIH i malalties relacionades. Dirigeix un equip de més d’un centenar persones que fan recerca sobre sida, hepatitis, càncer i meta genòmica.

Per tot això, el president de la Confraria, Antoni De la Rosa, explica que el van escollir per ser confrare d’honor.

Juntament amb el nou Confrare d’Honor, la Confraria del Cava va investir onze Confrares de Mèrit, i sis nous membres de número de l’entitat. Entre els personatges que han estat triats per ser investits de mèrit hi havia l’alpinista Ferran Latorre, que reconeix que el cava és un producte que representa Catalunya arreu del món.

També van ser investits confrares de mèrit el presentador de TV, Jordi Hurtado, la cantant Lucrecia, els periodistes Francesc-Marc Álvaro i Miquel Sen, o l’actriu Olalla Moreno, a més també del pintor i autor del cartell de la 36ª Setmana del Cava, Jordi Rollán, entre d’altres.

Un dels parlaments més emotius de la nit va ser el de la cantant Lucrecia, que va dedicar una estrofa del bolero ‘Contigo aprendí’ al cava, cantant a capella. També va aixecar molts aplaudiments el presentador Jordi Hurtado, que en to humorístic va assegurar que el secret de la seva eterna joventut és consumir cava.

Seguint la línia encetada l’any passat de reconèixer una personalitat amb llarga trajectòria dins el sector del Cava, en la mateixa investidura es va homenatjar Josep Lluís Gramona, president d’Honor de Caves Gramona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: