Diumenge, 16 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El mercat dels dissabte nota una baixada de vendes durant l’estiu

El mercat dels dissabtes de Vilafranca acostuma a atraure moltíssima gent tant de la vila i com de fora. Però a l’estiu, en plena època de vacances, aquesta afluència de públic i les vendes baixen.

Davant de la Font dels alls se situa, de tota la vida, la parada dels alls de la Dolors Colet i la seva família. I asseguren que estan vivint un estiu fluix.

Les parades de fruita també han notat una davallada de vendes aquests mesos d’estiu. És el cas de la parada del Joan Alemany, una de les més antigues del mercat dels dissabtes de Vilafranca que ven fruita de totes les èpoques de l’any.

Els principals motius, segons en Joan Alemany, són els canvis de mentalitat en les noves generacions. Antigament es compraven caixes d’una única fruita i fins que no s’acabava no es compraven altres fruites. Avui dia es compren diferents fruites per peces. Els paradistes noten que les vendes remunten quan els nens tornen a l’escola, ja que els pares compren fruita perquè els seus fills se l’emportin.

 

Un altre sector del mercat és el de roba i complements que tot i estar en plenes rebaixes noten la disminució en l’afluència de públic. Ho explicava la Gemma Gavarró, encarregada d’una parada de calçat.

I si ho comparem amb anys anteriors, les vendes han baixat força sobretot pel baix poder adquisitiu de la gent a causa de la crisi.

La majoria de paradistes coincideixen a dir que cada vegada més la gent jove compra menys als mercats i escull les grans superfícies per a fer les seves compres, ja siguin de menjar, de roba o de complements.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: